İçeriğe geç

Neler Silah Sayılır

Kalem silah sayılır mı?

Şunu netleştirelim; birini silahla yaralama suçunda, yaralanmaya neden olabilecek her türlü araç silah olarak kabul edilir. Örneğin, bir kişi yazı yazmak için kullanılan bir kalemle saldırıya uğrarsa, o kalem silah olarak kabul edilir.

Yumruk silah sayılır mı?

Bu nedenle yumruk, el kenarı, çıplak ayak veya diz silah olarak kabul edilmez. Bir suç işlenirken bir hayvan araç olarak kullanılırsa, suç bir silahla işlenmiş sayılmaz. Bir aracın Türk Ceza Kanunu uyarınca silah olarak kabul edilebilmesi için taşınabilir olması da gerekir.

Çekiç silah sayılır mı?

Bunun dışında bir şeyin ‘silah’ olarak kabul edilebilmesi için başka bazı özellikler gereklidir. Öncelikle bir şeyin silah olarak kabul edilebilmesi için çekiç, tornavida veya balta gibi ‘maddi bir nesne’ olması gerekir. Bunlar matkap, pres, testere ve kıyma makinesi gibi karmaşık yapılara da sahip olabilir29.

Pet şişe silah sayılır mı?

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Ankara 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nin direnme kararına katıldı. Genel Kurul, su dolu plastik şişenin, kullanım amacına bağlı olarak, kasten yaralama suçunda silah olarak kullanılmaya uygun olmadığına karar verdi.

Bardak silah sayılır mı?

Yargıtay, kavga sırasında tarafların yaralanmasına neden olan kül tablası, kemer, televizyon kumandası, ağaç dalı, tuğla ve bardak gibi eşyaların silah olarak değerlendirileceğine karar verdi.

Kavgada sopa silah sayılır mı?

Bu kabul ve uygulama yanlış değildir, zira her iki kanunda silah tanımı farklı kriterlere dayanmaktadır. Suçta kullanılan sopa ele geçirilmemiş veya müsadere edilmemiş olsa bile, yaralama suçu açısından uygun bir özelliğe sahip olduğu varsayılmaktadır.

Çanta silah sayılır mı?

Kanun koyucu, üretilmiş olsun veya olmasın, hangi amaçla kullanılmış olursa olsun, “saldırı ve savunmada fiili kullanıma elverişli” olması kaydıyla her türlü nesneyi silah kapsamına almıştır.

Taş silah sayılır mı?

Yargıtay, saldırı veya savunma amaçlı olmasalar bile, taş, plastik şişe ve zil gibi araçları saldırı ve savunmada kullanılabilecek diğer şeyler bağlamında silah olarak tanımıştır.

Kavgada silah çekmek suç mu?

5237 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte kavgada silah çekmek hala suçtur. Ancak fiil 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 106/1 (2. cümle) maddesi ve söz konusu maddenin 2/(a) maddesi kapsamına girmektedir. Maddede düzenlenen başka bir silahlı tehdit suçunu oluşturmaktadır.

Biber gazı silah sayılır mı?

Aşağıda metni yer alan Yargıtay kararı özetle şöyledir: Sanığın suçta kullandığı biber gazının 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 6. maddesi gereğince silah niteliğini haiz olması nedeniyle sanığa Türk Ceza Kanunu’nun 86/3-e maddesi hükmünün uygulanması ve sanığın kasten yaralama suçundan cezalandırılması gerekir.

AVM’ye silahla girilir mi?

BAKANLARA, VALİLERE, SAVCILARA ÜCRETSİZ: Bu alışveriş merkezlerine silahla girmek için 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu’nun 7. maddesinde sayılan kamu görevlileri, asker, polis memuru, vali, bakan, belediye ve savcıların bulunması gerekiyor.

Silah kabzası silah sayılır mı?

Silahın gövdesi, sapı veya kabzası silah sayılmaz; kesici, delici ve yırtıcı tarafı silah sayılır.

Saç çekmek suç mu?

Tokat atma, itme, saç çekme gibi normal hayatta yaralama suçu olarak görülmeyecek hareketler, kanun kapsamında yaralama suçunu oluşturmaktadır.

İtmek suç mu?

Örneğin; tokat atma, yumruk atma, itme, vurma, çekme, vücudu tırmalama, vurma, vurma, bıçaklama veya silahla ateş etme gibi eylemler ceza hukukumuzda kasten yaralama suçunu oluşturabilir.

Baston silah sayılır mı?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin 19.06.2012 tarih ve 2010/5692 sayılı, 2012/25642 sayılı kararında ise taş silah olarak nitelendirilmiştir. Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin 31.05.2012 tarihli ve 2010/5692 sayılı kararında ise taş silah olarak nitelendirilmiştir.

Beyzbol sopası silah sayılır mı?

Silah olarak kabul edilmeyen eşyalar: Balta sapı, sopa, kahve makinesi, bilardo ıstaka, tüfek dipçiği, demir küreğin kör ucu, tüfek namlusu.

Silahın tanımı nedir?

Silah, “savunma veya saldırı için kullanılan bir araç” olarak tanımlanmaktadır. Başka bir deyişle, silahlar, uzaktan veya yakından, canlı organizmaları öldürebilen, yaralayabilen, etkisiz hale getirebilen, hasta edebilen ve cansız varlıkları eritebilen veya yok edebilen her türlü araç veya gereç anlamına gelir.

Hafif darpın para cezası ne kadar?

Küçük yaralamanın cezası: Kasten yaralama küçük ise, Madde 86/2 şöyledir: “(2) Kasten yaralamanın kişi üzerindeki etkisi, basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek kadar küçükse.” “Mağdurun talebi üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.”

Bıçak bir silah mıdır?

Yakın dövüş silahları geliştirildi: topuz, bıçak, kılıç, pala, mızrak, cirit, kırbaç, kalkan, zırh, hançer, balta, kama, koçbaşı ve bunlara benzer birçok silah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Çarşı Escort