Karmaca nedir?
Aslında bir göçmen yemeğiydi. Kimisi mısır ve buğday unu karışımıyla hazırlarken, kimisi sadece mısır unu ile hazırlar. Ana malzemesi pırasadır… Pırasayı tuzla ovalayarak yumuşattığımız için ek bir pişirmeye gerek yoktur, ancak daha sonra ekleyeceğiniz tuz miktarına dikkat edin.
Kaşnuka nerenin yemeğidir?
KasnikaÜlke(ler)TürkiyeBölgeTrakyaTürMısır ekmeğiAna malzemelerYumurta, kabartma tozu, yoğurt, yağ, mısır unu, beyaz peynir, tuz, kekik, süt, pırasa, karabiber
Plaska yemeği nedir?
Kaynaklardan olmayan içeriklere itiraz edilebilir ve kaldırılabilir. Plaska, Kırklareli yöresine ait bir yiyecektir. Bir tür tuzlu kektir. Sadece mısır unundan veya mısır ununun buğday unuyla karıştırılmasıyla yapılır.
Çalkama nerenin yemeğidir?
ÇALKAMA Çalkama’nın Ege bölgesinde özellikle Bodrum, Aydın, Milas, Söke ve İzmir’de yaygın ve popüler olan bir otlu börek olduğunu yeni öğrendim. Otları yıkamak dışında yapımı oldukça basit bir börek.
Cimcik nerenin yemeğidir?
İşte Kütahya’nın en meşhur yemekleri: Sini Mantısı Cimcik.
Sakarya’nın en ünlü yemeği nedir?
Özel günlerin, özellikle düğünlerin vazgeçilmez yemeği olan keşkek, özel misafirlere özel bir yemektir. Herkesin yapamayacağı bir yemek olan keşkek, özel ustalık ve beceri gerektiren bir yemek olması sebebiyle de oldukça önemlidir.
Çullama nerenin yemeğidir?
🗺| Şehir: Kırşehir.
Pırtımpırt yemeği nedir?
Pırtımpırt (Pırtınpırt, Pırtımpıt veya Kirtimburt), Kayseri’nin Develi ilçesine ait ev yapımı bir yemektir. Taze asma yapraklarının koparılıp tencerede pişirilmesiyle oluşan hafif ekşimsi tat, yemeği yeşil yapraklarla yapılan diğer yemeklerden (ıspanak, pazı) ayırır.
Çanak yemeği nedir?
Kuyruk yağı yemeğe doğranır. Kemiksiz koyun eti, sarımsak ve soğan etin üstüne yerleştirilir. Doğranmış domates ve biberler eklenir, karanlık bir fırına yerleştirilir ve yavaşça pişirilir. Mükemmel bir şekilde piştikten sonra servis edilir.
Pilaska nedir?
Balkan göçmenleri tarafından Türk mutfağına sokulan, pırasa ve mısır ununun lezzetiyle harmanlanan lezzetli bir kek çeşididir. Pilaska olarak da bilinir.
Çaykama nedir?
Muğla’nın Milas ilçesinde hazırlanan, pırasa, dereotu gibi birçok otla karıştırılıp zeytinyağı ile odun ateşinde pişirilen yöresel bir yemektir. Sertliği ve tatlılığı dökülmemiş künefe gibidir. Köy yoğurdu eklendiğinde çıtır çıtır olur.
Manisa çalkama nedir?
Çalkalamayın; Ege yöresine ait, sebze, yumurta ve peynirle hazırlanan bir otlu börektir. Nasıl çalkalanır? Yeşillikler yıkanır ve incecik doğranır. Daha sonra üzerlerine tuz dökülüp hafifçe ovulur.
Çaykama kaç dakikada pişer?
Biz evde pişirdiğimizde 225 derecede iyice ısıtılmış fırının orta rafında yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Geyvenin hangi yemeği meşhur?
İlçede yaşayan kadınlar, yaprak sarma ve baklava tatlısı yapma konusunda son derece yetenekli olduklarını belirterek, “Oklu keşkek, koza kabuğu, yaprak sarma ve baklava tatlısı artık geyveyle özdeşleşmiş durumda” diyor.
Tirşik nerenin yemeğidir?
Hatay, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de üretilmektedir.
Dımbıl çorbası nerenin?
Dımbil çorbası Sakarya’ya özel bir çorbadır.
Cızlak nerenin yemeğidir?
İçindekiler: Leblebi, Cızlak, Çullama. Denizli: Kazıma, hurdaya çıkarma, kazıma. Diyarbakır: karpuz, cartlak kebabı, patlıcan meftunesi.
Tavsiyeli Bağlantılar: Grapefruit Hangi Meyve